Deney 3: Mobil Reklam Modeli

Mrb! Bugünkü konumuz değeri her geçen gün artan mobil trafiğin değerlendirilmesi ve mobil hit üzerinden para kazanma deneyi.


R10 da para kazanma kategorisini incelerken mobil reklam firmalarının çoğaldığını ve alternatif reklamlar geliştirdiklerini farkettim. Önceden 1-2 firma vardı ve bunlar direkt yönlendirme reklamı verdikleri için reklamı kullanmaya başladığınızda 3g bağlantısıyla siteye gelen ziyaretçiler siteye ulaşamadan reklam sayfasına yönleniyordu. Şimdi firma alternatiflerinin çoğalmasıyla splash, popup ve süreli yönlendirme modelleriyle yayıncıya destek olmaya karar vermişler :)

 Bilgilendirme:  Mobil reklam site blog gibi yerlere ziyaretçi olarak gelen ve telefonunun 3g bağlantısını kullanan insanlara gösterilen reklam biçimidir. Normal wifi bağlantılı kişilere veya pc kullanıcılarına bu reklamlar görünmez. Şuan 1k (yani bin) gösterime 40 TL ödeme yapılmaktadır. Ciddi hiti olan siteler için önemli bir gelir kaynağıdır. Genelde site trafiğinin ortalama %10 mobildir. Sadece mobil için açılmış siteler bu oranın çok çok üstünde mobil tarafiğe sahiptirler.

Bu haberden sonra bikaç blog açıp deneme yapmaya karar verdim. Kategorileri sizinle de paylaşayım.
1- Apk indirme sitesi
2- Şarkı sözleri sitesi
3- PDF kitap indirme sitesi
bunların dışında daha çok hit getirecek siteler adult kategoriye girdiği için fazla bulaşmamak lazım :)

Mobil reklamın bir dezavantajı genelde yetişkin içerikli reklamlar yayınlamasıdır. Mevcut hitli sitenizde kullanırsanız otorite sarsılmasına sebep olabilir. Genel kategori için reklam veren bulamayan mobil reklam firmaları aldutl'a yönelmiş şekildedir.

Konumuza dönecek olursak bahsettiğim 3 kategoride 2 şer 3 er blog oluşturup gerekli imleme ping ve backlik çalışmalarını yaptıktan sonra mobil reklam kodlarımızı yerleştirip beklemeye başlıyoruz..

... evet bekliyoruz. 1-2 hafta sonra konuyu güncelleyip kazançlar hakkında görsel ekliyeceğim.

Denemek isteyenler için elimde bahsi geçen kategorilerle ilgili hazır data (xml) yani blog içeriği var. Her datada yaklaşık 150 konu var. İlgilenlerin yorum ile eposta adreslerini yazmaları halinde denemeleri için gönderebilirim. Daha önce 2 dk. da hazır blog nasıl yapılır şu konuda anlatmıştım.

 edit:  ilk gün 47 reklam gösterimiyle 1,5 tl kazanmışız,

 edit2:  günlük ortalaması 1,5 - 2 tl olarak devam ediyor. Yalnız şöyle bir durum var hesabınızdan bir blog oluşturup hemen içeriğini yüklerseniz google bunu tespit ediyor ve gmail hesabınızı askıya alıyor. Sonra mobil doğrulama ile hesap aktif ediliyor ama riske atmamak için blogları oluşturup 2-3 gün sonra 50 - 100 konu kadar yükleyip sonra 2-3 gün daha bekleyip toplu yükleme yapmanızı öneririm. Bu arada blogger da yayınları içe aktarma limiti günlük yaklaşık 1000 konu kadar. 5-10 bin konulu bir blogu kopyalayınca hepsini birden atamıyor sadece en son eklenen bin konuyu içe aktarabiliyor. Bu noktada bloglar oluştururken daha sonra kopyalayıp çoğaltabileceğinizi düşünüyorsanız 500-1000 yayını geçirmemeye dikkat edin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.