BitCoin ve Coin türevleri DarkWeb e hizmet ediyor!

Bildiğiniz gibi sanal para birimi bitcoin dünyaca bilinen ama resmi para birimi olarak kabul edilmese de yerli yabancı bir çok platformda geçerli olan bozdurma satın alma siteleri kurulan bir değer.


Bu değer dolar gibi talebe göre artış ve azalış gösteriyor ve kurunu buna göre belirliyor. Çıktığı zaman 1 dolar bile olmayan bitcoin şuanda 4700 TL dir. Konumuza gelecek olursak, hiç bir yasal kurum ve devlet tarafından tanınmayan bu para biriminin takibide mümkün değil. Bu sebeple en basidinden vergi kaçakçılığı para aklama yasa dışı ticaret ürünleri için en çok tercih edilen paradır.

DarkWeb olarak bilinen ve arama motorlarında görünmeyen (göründüğü bilindiği zaman erişimi engellenip yasal işlem başlatılan) web sitelerde dönen yasa dışı ticaret için coin türevleri kullanılmaktadır. Kiralık katil, organ satışı, köle satışı, kadın ticareti, eroin v.b. uyuşturucu madde satışları sanal platformlar ve alışveriş siteleri üzerinden coinlerle gerçekleştirilmektedir. Burada ki fiyatların ve ticaret haciminin ne kadar büyük olduğunu düşünürsek bitcoin in kısa sürede neden bu kadar çok yükseldiğini ve sadece yatırımcıların bu yükselişte payı olmadığını anlamış oluruz.

DarkWeb için anlatılanlara göre görebildiğimiz web dünyası gerçekte olanın sadece %10 imiş. Yani görünmeyen ve yasa dışı olan siteler platformlar o kadar çok ki bilinenlerin tam 9-10 katı daha fazla. Bunu baz alarak normalde internetten alış veriş hacminin dünya çapındaki büyüklüğünü düşünün ve ardından bunu 10 ile çarpın. Nasıl bir para döndüğünü siz düşünün.


Bu durumda her bitcoin alıcısı yasa dışı iş yapmıyor olsada her yasadışı iş yapan mutlaka bitcoin alığ satıyor diyebiliriz. Bu tür yasal zemini olmayan para birimlerinden yatırım amaçlı dahi olsa uzak durulmasında fayda var. Bence amaçlarına hizmet etmem için hiç bulaşmamak en iyisidir.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.