Deney 1: İnternetten para kazanma blogger deneyi!

Bu deneyde aşama aşama yapılan işlemleri sizlerle paylaşıcam. Neticesini hep birlikte görücez.


 Deney'in içeriği; 
Blogger da farklı bloglardan içerik çekerek hostin ve domain masrafı yapmadan ücretsiz backlik ve ping servislerinden faydalanarak bloglarımıza ziyaretçi çekmeye çalışacağız. Bloglara yerleştireceğimiz mobil reklam, popup ve splash reklam modellerini kullanarak kazanç sağlamaya çalışacağız :)

Öncelikle bir gmail adresinizin olması lazım. Yoksa gmail.com adresinden kayıt ol butonuna basarak hesap açmalısınız. Hesabınızı oluşturduktan sonra blogger.com adresine girdiğinizde size 2 seçenek sunulacak, google g+1 porfili oluşturmak veya sınırlı porfil oluşturmak. Siz google g+1 profil kısmından devam edeceksiniz ve adımları takip ederek google plus profilinizi tamamlayın yaklaşık 30 saniye sürüyor.

Sonra blogger adresinden giriş yapıp yeni blog butonuna tıklayıp kendinize bir blog açıyorsunuz. Blog adresiniz atbulbul.blogspot.com gibi olacak atbulbul kısmına içeriğinizle alakalı kelimeler yazmak sizin için daha iyi olacaktır. Örneğin blogger temaları paylaşılacak bir blog için bloggertemalari.blogspot.com adresi idealdir. Daha önce bu adres alınmış veya şuan bu adres kullanılıyor gibi uyarı alırsanız araya - gibi işaret veya rakam koyarak sizin için uygun olan blog adresini alabilirsiniz örnek: bloggertemalari35.blogspot.com veya blogger-temalari2.blogspot.com gibi.

Daha sonra açtığınız blogunun şablonunu seçin eklentiler kısmından gerekli gördüğünüz şeyleri ekleyin gereksizleri kaldırın. Bütün bu aşamaları tamamladıktan sonra yapmak istediğiniz blog ile ilgili içerik arayışına başlayın. Yine blogger temalarından örnek verelim. Google da "blog temaları blogspot" şeklinde bir arama yapıp çıkan blogspot siteleri yeni sekmede açın. İçeriğini kopyalamak istediğiniz sitelerin adreslerinin sonundaki .tr yi silin yani blogtema.blogspot.com.tr yerine blogtema.blogspot.com şeklinde kalsın.
Sonra adresin sonuna şu satırı ekleyin: "bu kodu öğrenmek için konu altına yorum yapın ve eposta adresinizi yazın"
bu kodun herkese ifşa edilmesi vatan millet için pek sağlıklı olmayacağı için yorum atanlara bildirilecektir.

Şimdi karşınıza çıkan xml şeklindeki sayfanın tamamını kopyalayın. Böyle görünür.

daha sonra kopyaladığınız içeriği notepad++ programıyla xml dosyası yapın. Notepad++ programınız yoksa buradan indirin.
* Notepad++ ı açıp kopyadığımız kodları yapıştırıyoruz ve dosya seçeneğinden farklı kaydet deyip .xml uzantısını seçerek kaydediyoruz.


db işlemini hallettikten sonra blogger da ayarlar kısmına girip diğer i seçiyoruz ve "içeriği içe aktar" diyoruz.


Bilgisayarımıza kaydettiğimiz .xml uzantılı dosyayı gösterip yüklenmesini sağlıyoruz.
işlem tamam.


 Blog hazır olduktan sonra 
Ping backlink sosyal medya kanalarınından paylaşmak ve arama motorlarına kayıt etmek kalıyor.
ping için pingler.com
backlink için http://masspings.com/free-backlink-submitter
google arama kaydı için https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?q&dq&submit=Adres+Ekle
yandex arama kaydı için https://webmaster.yandex.com/site/tools/add-url/
ve sosyal medya hesaplarınızdan blog adresinizi paylaşın.

Reklamları ekleyip para kazanmaya başlamadan önce Sitemizin hitlenmesini bekliycez :)
Bu noktada tavsiyem tek bir blogla beklemeyin. Bize öyle çok hit lazım değil çok blog az hit işimizi görür. Mesela 100 adet farklı içerikli türkçe veya ingilizce (yukarıdaki anlatımla blog içeriği kopyalayın ve 100 adet yeni) blog açın. Her blog a günlük 50-100 ziyaretçi gelmeye başladığında toplamda 5.000-10.000 günlük hitimiz olmuş olacak.

Şimdi ben size tavsiye ettiğim gibi onlarca yeni blog oluşturup her birinin günlük 50-100 ziyaretçi almasını bekliyorum. Daha sonra konuyu reklam kodlarını eklerken güncellerim. Hangi firmaların (mobil, popup ve splash) reklamlarını kullanacağımızı nerelere ekliyeceğimizi güncellemeyle beraber sizlerle paylaşıcam. Şimdilik hoşçakalın.

not: deneyimize iştirak edin, sizde bizimle birlikte uygulamaya geçin ve sonuçları beraber değerlendirelim.
dipnot: Bi teşekkürü çok görmeyin :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.