Papara.com paypal alternatifi olarak gösterilen yerli girişim..

Paypalın 6 Haziranda Türkiye'deki faaliyetlerini esrarengiz bir şekilde durdurmasından sonra büyük bir boşluk oluştu. Bunun yerini doldurmaya çalışan sistemler veya yerini doldurabileceği söylenen sistemlerin paypal a eşdeğer olmadığı aşikar..


Yaptığımız araştırmalara göre; paypalın alt yapısına yakın şekilde çalışan hem satıcı hemde alıcı açısından kolaylıklar sağlayan, aynı zamanda da Türkçe dil desteği ile TL ödeme desteği sunan bir sistem yoktur. Bu noktada Türkiye için yerli bir girişimde olsa kısa zamanda epeyce büyüyeceğini söylemek mümkün.

Papara adındaki yeni sistem paypal'a alternatif olarak kulaktan kulağa reklamlarla yayılmaya başladı. Fakat papara şuan kapalı kutu. Kayıt olmak istediğinizde "çok yakında" diyor.. Webrazzi'nin haberine göre 15milyon yatırım almış bir şirket daha neyi bekler ki? papara yı paypal ile kıyaslayabilmemiz için paparanın tam olarak aktif olması ve hizmet şartlarını detaylı açıklaması gerekiyor. Şu noktada sadece kurumsal üyelere açık olan sistem vergi levhası sorunuyla freelancer girişimcilerinin ve internet üzerinden ticaret yapanların önünü kesiyor. Bireysel müşteri kayıtları açıldığında hangi bilgiler istenecek ve bireysel müşterilere hangi hizmetler ne limitlerle sunulacak merak konusu.

Bir şeyi göz ardı etmemekte fayda var. Ülkemizdeki tüm elektronik para transferi sistemleri BDDK izniyle çalışıyor. Devletimizin yeni vergi politikası gereği internet üzerinden satış yapabilmek için vergi levhası şartı var. Bu noktada BDDK dan onay almış bir şirketin paypal özelliklerini bireysel müşterilere sunabileceğini beklemek boş bir hevesten öteye gidemeyecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.