Deney 6: Website yatırımcılığı, site alış satış

Bugün sizlere az çok bir sermayesi olan ve değerlendirmek için alternatif yatırım yolları arayan arkadaşlar için bilgiler vermeye çalışacağım.


Yatırım borsaya, altına, eve arsaya yapılabildiği gibi web'e de yapılabilir. İnternet dünyasında sağlam zarar riski az getirisi yüksek yatırımlar yapmak mümkündür. Kendimden örnek verecek olursam, r10 da site satışı kategorisinde "burası" satılan siteleri ve henüz bir yaşını doldurmamış satılık siteler kategorisini sürekli takip etmeye çalışırım. Burda ingilizce dilinde dekorasyon sitesi satış başlığı gördüm. Satıcıyla pm'leştikten sonra skpye üzerinden iletişime geçtim. Detayları konuşup pazarlığımızı yaptık ve günlük geliri 10-15 tl arası olan bir siteyi 1500 liraya aldım. Site wordpress tabanlıydı. Satan arkadaş gelirlerin artması için resimlerle ilgili eklenti site botu (konu çekmek için) v.s. de verdi.

Henüz 1. ayın sonunda sitenin günlük gelirleri 25 tl nin üzerinde seyretmeye başladı. Sonra satıcıyla tekrar iletişime geçip butür siteler almaya devam edeceğimi bildirdim. Bana 3 site daha hazırladı ve sundu ayrı ayrı pazarlıklarını yapıp satın aldım. Onlarlada ilgilenmeye başladım. Her bir siteye botuyla günde 20 konu eklemek toplamda 10 dk. mı alıyordu. Toplamda 4 sitenin geliri günlük 70 tl nin üzerindeydi. Bu kazançların hepsi adsense kazançlarıdır. Adsense dışında popup splash mobil reklam v.s kullanmadım. Sitelerle 1 ay kadar daha ilgilendikten sonra 4 site geliri günlük ortalama 200 tl ye ulaşmıştı. 4 site için toplamda 5.500 - 6.000 lira kadar bi ödeme yaptım. Sitelerin geldiği son nokta tüm yatırımı 1 ayda çıkartacak durumdaydı.

İşi abartıp botlarla hergün daha fazla konu eklemeye başlayınca önce 2 siteye google dan arama motorlarından silinme cezası geldi. Hitler düşünce haliyle gelirde düştü. Bu cezadan sonra paraların biriktiği adsense hesabına zarar gelmemesi için tüm siteleri başka bir adsense hesabına taşıdım. Boşalan adsense hesabımda birikmiş 5-6bin liralık bir miktar vardı. Siteler diğer adsensede 10-15 gün çalıştıktan sonra tümü arama sonuçlarından silindi adsense hesabı kapatıldı. İşi abartmanın sonucunda elimizdeki siteler çöp oldu.


Fakat işe şu gözle bakılırsa; toplamda 6bin liralık bir sermaye ile 3 ay içinde 11bin lira geri dönüş almış olduk. Aylık 1500 lira net kar diyebilirim. Akıllı davranıp acele edilmeseydi veya botlarla çalışan sürekli spam içerik çekilen siteler olmasalardı beni zengin edebilirlerdide. Demek ve anlatmak istediğim web yatırımcılığı oldukça karlıdır. Riskleride vardır. Bazen zararda edebilirsiniz. Ama satın almadan önce araştırma yapmak, satıcının ticaret puanlarını ve önceki satışlarını incelemek, güvenilmeyen forumlardan insanlardan site almamakla zararın önüne geçebilmek mümkün. Daha az karla daha sağlam siteler satın almak mümkün. Mesela temiz içerikli özgün adsense gelirli siteler 10-20 aylık gelirine forumlarda satılıyor. Bu tür site satışı konularını sizde takip ederek bütçenize uygun ve kafanıza yatan siteler için biraz cesaretle alım yapıp bu sektörün tadına bakabilirsiniz.

 örnekleme:  İnternet cafe işleten bir arkadaşım bir gün bana gelip gelirli oyun siteleri almak isteyen bir taksici müşterisi olduğunu söyledi. Taksici abimiz bir arkadaşının tavsiyesiyle 1-2 yıl önce rast gele birinden flash oyun sitesi satın almış. Aldığı zaman sitenin aylık geliri 200 liraymış ve siteye 2bin lira para saymış. Aradan geçen zamanda taksici abimiz hiçbirşeyden anlamadığı için ne siteyle ne adsense ile hiç ilgilenmemiş. Siteyi satan adsense taksicinin banka bilgilerini girip siteyi ve adsense hesabını teslim etmiş. Taksici abimizin bugün site almak istemesinin sebebi ise 1-2 yıl önce aylık geliri 200 lira olan ve hiç ilgilenilmeyen site yavaş yavaş artarak aylık 2 bin lira sabit gelire oturmuş. O da bunun gibi bir kaç site daha alıp geleceğe yatırım yapmak istiyormuş :)

Web yatırımcılığının dışında youtube yatırımcılığıda denenebilir. Fakat youtube da spam çok olduğu için ve hemen tespit edilip kapatıldığı için kesinlikle özgün kanallar alınmalıdır. Spam olarak satılan youtube kanalları 1 aylık gelirine satılır. Çoğu zaman parayı kurtaramadan kapanır :) Özgün kanallar ise 10 aylık + gelirine satılır. Genelde uzun vadede ciddi kazançlar elde etmenizi sağlar.

Sizde 3-5-10bin liralık sermayenizle yılda %10 faiz yerine altın alıp hergün bloomberg takip etmek yerine web yatırımcılığı alternatifini düşünebilirsiniz..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.