Seoculardan seo yalanları, gerçek seo ve google da yükselmek.

Sitenizi daha çok kişinin ziyaret etmesi için arama motorlarından daha üst sıralarda çıkmanız için ihtiyacınız olan sisteme ve işlemlere seo deniyor.


Seo gerek site içi gerekse başka sitelerden verilen bağlantılar zinciriyle oluşturuluyor. Seo hakkında makaleler okumaya başlarsanız motoru yakmanız ihtimaller dahilindedir. Ticarette herkesin kendi malını övmesi, kendi yaptığı işi eşsiz göstermesi bilinen bir şeydir. Seocular da da bu sistem benimsenmiş. Herkes benim yaptığım en iyisi, bundan daha etkilisi yok diyor. İddialı sloganlarla satışlar yapan seocuların sitenize bi faydası olmadığını anlamak pek uzun sürmez.

Başarısızlıkla sonuçlanan sürecin sonunda hesapta soramazsınız. Klasik esnaf ağzı ile hazır cevaplar cererek sizi çaresiz bırakırlar. Neticeden bu kadar paraya bu kadar hizmet alınıyormuş seo bize göre değil mesajını alıp geri dönersiniz.

Seo hakkında çok söylenen ve "kral çıplak" diyemeyen herkesin göz yumduğu safsatalar:
* seo bir kerelik bir aylık değil süreklilik gerektiren işlemleri içerir,
* google ın sitenize ceza vermemesi için seo işlemleri zamana yayılarak gerçekleştirilir,
* yeni sitelere seo yapılmaz,
* yeni sitelerden backlink alınmaz,
* aşırı seo ceza sebebidir. (backlink tanıtım yazısı reklam vs.)
* anti seo çözümleri
* yeni algoritmaya tam uyumlu seo
* seoya uygun makale yazımı
v.s v.b. falan filan..

bunlar seocuların rahat çalışabilmesi, sıkıştırılmaması için, sürekli müşteri sürekli gelir için söylenmiş yalanlardır.

Seo hakkında az buçuk araştırma yapan veya fikri olanlar şu kanıya varırlar; işi bilmiyorsan hiç bulaşma" çünkü işin sonunda eline yüzüne bulaştırıp siteyi daha kötü duruma getirmek var, bırak işi profesyoneller yapsın.. Yanlış..

İşi bildiğini sandığınız ve iddialı konuşan satıcı muhtemelen başkalarının hizmetlerini aracı olarak size pazarlamaya çalışıyordur. r10 wm gibi forumlardan bionluk sadeceon gibi japonpazarı tarzı yerlerden 10 liraya 20 liraya aldıkları şeyleri size ballandırarak 200-300 liraya satmaya çalıştıkları aşikardır.

Proje baştan çükür. Herkese birden yükselteceklerini vaadedenlerin matematik kafası nerde? 10 basamaklı bir merdiven düşünelim her basamakta bir kişi olsun ve her basamak sadece 1 kişilik olsun 2. kişi aynı basamağa çıkamaz. Biri gelip hepinizi yükselteceğim derse 1.nin nereye uçaçağını düşünürsünüz. Google da böyledir. Sıralamada her sıra 1 siteye aittir. ilk sayfada 10 site var. Aynı kelime için 10-20-30 kişiye size ilk sayfayı vaadediyorum demesi çok enteresan değilmi? Size bunları söyleyen arkadaşa sorun: kendi kelimenizde neden 1. sırada değilsiniz?

seocular;
yeni siteye backlink yapılmaz derler, kendileri yaparlar,
footerlink zararlıdır derler, kendileri alırlar,
işlemler yavaş yavaş yapılmalıdır, zamana yayılmalıdır derler, mantıksızdır,

Faydalı bir site düşünün ve yeni açılmış, herkes bir anda bu siteden bahsetmeye başladığında bu site googleda geri sıralara düşüp cezamı alır yoksa aramalarda hızla yükselirmi?
tabiki hızla yükselir. Peki neden yeni siteye seo yapılmaz backlink alınmaz verilmez? neden işlemler zamana yayılmalıdır? Google botları akıllı değildir. Onlar bot. Sizin paraylamı backlink aldığınızı yoksa doğal olarakmı sizden bahsedildiğini algılamaları imkansızdır. Öyle olsaydı hacklink diye birşey olmazdı!


Sitenizi yükseltmek istiyorsanız araştırma yapın ve kaliteli şeyleri ucuza satan insanları bulup onlarla çalışın veya kendi çabalarınızla sürekli reklam yapın. Sosyal medya blog reklam site reklamları v.s herşeyi kullanın. Fazlasının zararlı olduğunu asla düşünmeyin. En çok reklamı yapan en çok konuşulan en tepedekidir. Seo ile ilgili bildiğiniz duyduğunuz saçmalıkları unutun ve reklama başlayın. Siteler için en faydalısı backlink yani anahtar kelimeye linklenmiş site adresinizdir. Backlinkin en faydalısı footer link yani bir sitenin her sayfasından anahtar kelimenize linklenmiş site adresinizdir. Sitenin google da kaç index i varsa o kadar backlink kazanmış olursunuz.

Bir sitenin tek sayfasından alacağınız backlink in veya büyük sitelerde açılmış profillerinden alacağınız reklamın size pek faydası yoktur. Hiç yoktur denemez ama footer linke göre zayıftır. Footer link alırken indexi bol sitelerden alınmalıdır.

index sayısı şöyle görülür;
google a site:r10.net yazdığımızda Yaklaşık 375.000 sonuç bulundu der. Bu r10 un googledaki index sayısıdır. r10 dan footer link alırsanız sitenize 375bin backlink almış olursunuz.

Link çöplüğüne dönmüş, ziyaretçisi olmayan, göze güzel gözükmeyen, saçma sapan makaleler içeren, kimseye faydası olmayan sitelerden alınan footerlink in faydasıda az olur. Aksini bulup link çıkışı az kaliteli ve faydalı sitelerden footerlink alın. Bu siteler sizin sitenizle alakalı siteler olursa daha faydalı olur. Çünkü o siteye girenler o alanla ilgilendikleri için sizin linkinize tıklama ihtimalleri daha yüksektir. Hem backlink hemde ziyaretçi sağlamış olursunuz.

bugünlük bu kadar sonra tekrar güncellemek üzere hoşçakalın..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.