Google play'de uygulama yayınlayarak para kazanmak!

İnternetten para kazanma, youtube dan para kazanma, sosyal ağlardan para kazanma derken, bugünkü konumuz da google play üzerinden uygulama yayınlayarak para kazanmak!


Bildiğiniz gibi internet kullanımı ve kullanıcısı giderek mobile evrilmeye devam ediyor. Hal böyle oluncada telefondan kullanılan uygulama ve programlar gün geçtikçe daha popüler oluyor. Telefonun sınırlı ekranı ve kullanım alanı yüzünden reklamlar ve gelirler daha fazla getiri sağlıyor. Girişimcilerin gözde sektörü mobil platformlar için sizde yerinizi alıp para kazanmaya başlayabilirsiniz..

Aslında bu konuyu 2017 nin Mart ayında yazmaya başlamışım fakat taslak olarak kaydedidip bırakmışım bu arada çok daha fazla konuda tecrübe edinmiş oldum yani konu biraz derin olacak baştan uyarayım..

Ne yapmak gerekiyor?
Uygulama ile gelir sağlamak için google play'de veya app store da uygulamanızın olması lazım. Bu konuda hazır uygulamaları oyunları pek tavsiye etmem. Onlarca yüzlerce kişiye satılmış hazır şeylerden pek bir beklentiniz olmasın derim. Fikir ve tasarım orjinal olmalıdır. Kendiniz severek kullanmadığınız, oynamadığınız şeyi başkaları için yayınlamanın manası yoktur. Heycan uyandıracak bir fikir şık görünen ve hatasız çalışan bir uygulama edinmeniz 1. kural. Elinizde bu yoksa yazının devamını okumanıza gerek yok.

Uygulama yapıldı, bulundu, alındı. Bu aşama tamam sonra ne olacak?
2. aşama google play store da ve app store da uygulamayı yayınlamak. Bunun için 2 markettede geliştirici hesabınız olmalıdır. Google play geliştirici hesabı için bir kereye mahsus 25 dolar ödersiniz. Hesap açmak için bu bağlantıyı takip edin. ios için app store'da hesap açmak yıllık 99 dolardır. Benim sadece google playde hesabım var. Fakat app store gelirlerinin google playe göre 2 kat fazla olduğunu onlarca kişiden dinledim. Ben webview denilen uygulam tarzı çalıştığım için sadece google play'i tercih ettim ama size 2 markettede hesabınızın olmasını tavsiye ederim.

Daha sonra uygulamanızı marketlerde yayınlıyorsunuz, güzel bir logo, tanıtım metni herşey profesyonel görünmeli ve albeni olan bir iş ortaya çıkarmalısınız.

Yayınlama işleminden sonra hemen adwords sistemiyle uygulamanız için indirme başına 10-20 kuruş aralıkla ve günlük 20-30 lira bütçe ile reklam vermenizi tavsiye ederim. Bu oranlar tr uygulamaları içindir. Tr dışında farklı dil veya hedef kitle kullanıyorsanız indirme başı maliyeti ve günlük bütçeyi epey arttırmanız gerekebilir.

Bu konularla ilgili google'da bir arama yapıp,
* google play geliştirici hesabı açmak
* app store geliştirici hesabı açmak
* google play de uygulama nasıl yayınlanır
* mobil uygulama için adwords reklamı vermek
gibi aramalar yaparak bahsettiğim konular hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bu işlemlerin sonunda ilk 1-2 ay reklam harcamanızı karşılayan bir uygulamanız olacaktır. 3. ve 4. aylarda da reklamlara devam etmenizi öneririm. Bu aylarda uygulama reklam giderlerinin dışında sizede para kazandıracaktır. 4. aydan sonra rekabet durumuna göre ve uygulamanın kategorisinde ve arama kelimelerindeki sıralamasına göre reklamları kesebilir veya azaltabilirsiniz. 5. aydan sonra sizin için sabit gelir getiren bir uygulamanız olacaktır. Tüm bunları yazarken keyifli, kaliteli bir uygulama yapıp yayınladığınızı varsayarak yazıyorum. Aksi halde tüm reklam masraflarınız zarar yazmaktan öteye gidemez.

Konuyla ilgili sorularınızı mail veya yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim :)

1 yorum:

  1. 4x8 sheet metal prices near me - T-Asia Art Store
    3X8 sheet welding titanium metal micro touch hair trimmer prices near 2018 ford ecosport titanium me. Buy high quality 4-dimensional art at columbia titanium boots the leading museums in the world to titanium rod in leg see the world.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.