Adsense ve admob kazancınızı arttırma yolları #1 sömürgecilerden kurtulun!


Çözülememiş bir çok ayarı ve algoritması bulunan adsense de pek çok reklam ağı bulunuyor bu yazımızda reklam ağlarını inceleyip kötü performans gösteren ağları engelleyeceğiz.

Öncelikle adsense hesabınızda oturum açın, ardından sol menüden "raporlar" kısmını tıklayın. Yine açılan son menüden "reklam ağlarını" seçin. Tarih ölümünden "son 30 gün"ü seçin. Aşağıda tüm reklam ağları ve istatistikleri listelenecektir. Listede "gösterim sayısını" tıklayıp en çok gösterim yapan reklam ağlarını en üste çıkarın. Şimdi Google AdWords ile başlayan listeyi inceleyebilirsin.

Engelleme yapacağımız ağları "Gösterim BGBM'si" ne bakarak seçebilirsiniz. Bu değer 1000 reklam gösterimi yapıldığında bu ağdan gelen kazançtır. Normalden çok uzak, adwords'ün çok altında kalan çok komik değerler göreceksiniz bu ağları aşağıda anlatılan şekilde tek tek engelleyebilirsiniz.

Öncelikle adsense hesabınızda oturum açın, ardından sol menüden "engelleme kontrollerini" seçip "tüm siteleri" tıklayın.

Reklamveren URL'leri - Hassas kategoriler gibi kısımlar ekrana gelecektir. Burada Reklam ağları kısmında Reklam ağlarını yöneti tıklayın.
İşte bu kısımdan istediğiniz reklam ağını engelleyebilirsiniz.
Engelleme işlemi tamamlandıktan sonra yaklaşık 3-4 gün sonra pozitif veya negatif etkilerini kazanç raporlarından belirleyebilirsiniz. Çok fazla ağ engellemek rekabeti düşüreceği için kazançlara negatif yansıyacağı söylenir. Fakat her site ve her kullanıcı için aynı şey geçerli değildir. Dönem dönem farklı ayarlar engellemeler v.b. şeyler yaparak kendiniz için en ideal kazanç şeklini tespit etmelisiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.