Google play'de rekabete hızlı giriş yapın!

Google play de uygulamanızın diğer uygulamalar arasında kaybolup gitmemesi pasif duruma düşüp hiç bir şekilde indirme alamaması başarısız sonuç demektir ki hiç bir şey yapmazsanız büyük ihtimalle netice bu olacaktır.

Aso denilen webin seo'sunun mobil app karşılığıdır. Bu noktada neredeyse kimsenin bilmedi, büyük ihtimalle denemediği bir öne çıkarma taktiği ile başlayalım. 

#1 Paket adı. 

Paket adı uygulamanızın adresini oluşturur, website için domain ne ise mobil uygulama için paket adıda odur. mesela dijitalup.uygulaması.com gibi bir paket adı oluşturulur. genelde 3 parttan oluşur. mesela instagramın com.instagram.android dır. whatsapp'ın com.whatsapp dur.

Paket adı seçerken rekabet edeceğiniz uygulamalar veya anahtar kelimeyi hedef alın. Direkt markaları kullanmak tehlikeli olabilir ama mesela ben hadi uygulaması benzeri bir uygulama yapacaksam orjinal paket adı go.tv.hadi ve bende go.Tv.Hadi ismini seçerek rekabete tebeden giriş yapmış olurum. Paket adını taklit etmek veya anahtar kelimeyi paket adında direkt kullanmak büyük bir avantaj sağlayacaktır. Burada büyük ve küçük harfler dahi ayrıştırıcı özellik taşır ve bundan %99.99 un haberi bile yoktur.

#2 İndirmeler

#3 Yorumlar

#4 Sosyal medya ve diğer reklam kanalları

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.